Hjortron - bären

 

PLOCKA



PLOCKA NÄR

  • Bären mognar under augusti månad

LUKT OCH SMAK


BEVARAS HUR
 
  • Frys in eller torka. Mosa bären och bred ut tunt på en plåt och låt den torka i ugn (bärläder)


MAT


SMAKSÄTTARE


DRYCK


HÄLSA OCH HÄLSOAPOTEKET

  • Innehåller bensosyra, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink, antioxidanter samt en del C och provitamin A 

  • Har använts för att stärka immunförsvaret och kroppen efter sjukdom men också mot gikt. antiinflammatoriska ochinfektionshämmanee. 

  • Bladen har använts som infusion för att behandla blåskatarr

KAN FÖRVÄXLAS MED


ÖVRIGT


MINA EGNA ERFARENETER
 
Har ätit hjortrron under hela mitt liv. framförallt när jag var ugn försökte familjen plocka. Det var jobbigt att gå omkring på mossarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar